Kategorier
Tandhälsa

Bästa sättet att borsta tänderna på enligt tandläkare i Solna

Det finns många åsikter om vad som är bäst för tänderna, men enligt en tandläkare i Solna så är det enklare än du tror. Så länge du är noggrann, såklart.

Tänderna är känsliga för det mesta. De får utstå mycket, och behöver hålla hela livet. Vad är hemligheten till att ha vita, hela och fräscha tänder? Det är tandborstningen. Tänderna behöver borstas två gånger om dagen, och gärna med fluortandkräm. Denna typ av tandkräm skyddar tänderna, dödar bakterier och stärker tandemaljen. Tandtråd bör också användas dagligen, i en mjuk, sågande rörelse.

När du väljer tandborste så är det bättre att välja en mjuk tandborste. Det sliter mindre på tänderna, och du behöver inte ha ont när du borstar. Många borstar för hårt. Det är bättre att borsta länge och mjukt, än kort och hårt. En tandborstning ska, enligt en tandläkare i Solna, ta ungefär tre minuter, för bäst resultat. Då kommer dina tänder att hålla i många år.

Tandläkare säger att man ska undvika fruktjuice

Det är verkligen aldrig roligt att läsa om vad man ska undvika, eller begränsa intaget av, för att ha fina tänder. Fruktjuice är verkligen älskat av många, men kan verkligen vara så skadligt för tänderna. Det är dessutom inte det enda som kan fräta på tänderna. Kaffe, te och läsk är lika illa för den som söker efter hemligheten till de perfekta tänderna.

En del påstår att dricka genom sugrör är lösningen. Det är sant att det ger framtänderna en liten rast, så att de inte hela tiden blir utsatta för det frätande. Men, det skyddar inte tänderna bak i munnen, och där sitter tänderna oftast tätare, och kan samla på sig bakterier och syror. Efter att ha druckit något som inte är bra för tänderna, så är det bra att skölja med ett glas vatten.

Ta reda på mer genom att besöka: tandläkaresolna.nu