Kategorier
Tandhälsa

Allt du behöver veta om tandimplantat i Stockholm

Har du förlorat en eller flera tänder? Det finns tandvårdskliniker i Stockholm som är specialiserade på att ersätta förlorade tänder med tandimplantat.

Att tappa eller förlora tänder är inte särskilt ovanligt. Sjukdomar, ärftlighet och olyckor kan göra att man förlorar en eller flera tänder. Men då tänderna är viktiga både av fysiska och psykiska skäl är det viktigt att man ser till att ersätta dem. Detta kan man göra med hjälp av tandprotes, brygga eller tandimplantat.

Det sistnämnda är det som liknar riktiga tänder mest eftersom det sitter fast och inte går att ta ut. Men det är inte alla som kan ha tandimplantat eftersom det kräver ett friskt tandkött. En seriös tandläkare gör först en grundlig undersökning för att ta reda på om behandlingen har bra förutsättningar att lyckas.

Räntefria avbetalningsplaner för dig som vill skaffa tandimplantat

Är man intresserad av att genomgå en behandling med tandimplantat ska man vända sig till en klinik som är specialiserad på olika tandersättningsmedel. Men då pris på tandimplantat i Stockholm kan variera kan det vara en god idé att först jämföra priser mellan olika kliniker. Tandimplantat är en mer kostsam behandling men vissa kliniker erbjuder räntefria avbetalningsplaner.

Efter behandlingen måste man regelbundet besöka en tandhygienist. Detta eftersom det är extremt viktigt att man rengör tänderna ordentligt och på rätt sätt. Tandhygienisten visar hur man bäst rengör tänderna med olika typer av hjälpmedel. Dålig munhygien och inflammationer i tandköttet kan nämligen göra att man tappar tandimplantaten.